banner

gila

Tuesday, May 31, 2011

Delicious = 'Sedap gilersss' .



Ada satu hari tu... ada 'pari2 baik' hati nak banjer suri dan family minum2 petang.  Ingatkan nak banjer kat kedai mamak jea.. port rutin kitorang.  Rupa2nya dia hangkut suri dan seme2 (anak2, hubby dan mak suri skali) pi makan kat Cafe Delicious kat jalan Ampang tu.

Kot korang makan kat sini, leh la gesel2 bahu ngan mak2 datin, senggul2 cik voon ngan slebrities dan cuci2 mata tgk handbag mahal pengunjung cafe nihh... hehehe... tempat yang santai dengan dekorasi yang amat menarik..  (*maaf xde gmbr cafe ye... x sempat nak amik coz excited tgk makanan dia...hahahaha..)



macadamia cheesecake...
sedap hingga menjilat siku...

Memandangkan kitorang dah lunch heavy gak tadi.. so, suri dan anak2 cuma oder yang ringan2 jek..

As usual... suri memang minat dengan kek.. so tengok kek2 kat situ memang mengancam gilers.  Apa lagi??  Ada pulak a few selection of cheese cakes... (*suri ni ngan cheese kek memang pantang sikit.... pantang jumpa.. memang geram jekk... hehehe...)

**Iklan  :  Itulah.. dok perati jugak cheese cake sweety cheese mr.curly teringin gak nak oder... tapi bilalah yek???  weeii..takde ker orang nak banjer??

Cakap pasal banjer makan kek nihh... tingat ngan janji2 manis dua sahabat cum rakan blogger suri nih...
Bilalah agaknya nak dapat kek dari chef kek kita mama arief ni yeaa??? rasanya dah berkurun dia janji nak banjer kek nih... * weeeii mama arief... dari suri mengandung sampai dah bersalin skrg ni dah habis pantang dah pun hang belom lagi bagi kek yang hang janjikan tuhh... mana la weeii... sib baik suri tak jadi pontianak aritu.. kalo tak... hari2 suri nyanyi..pulangkan..pulangkan.. hiihihihihiiii.........

Ni lagi sorang.. puan yati ni pun selalu dok promote cheese kek homemade dia.  Bukan takat dalam blog dia je dia dok tayang gambar cheese kek dia  tu.  Tapi siap hantar gambar cheese kek dia guna MMS ke handphone suri!!!  Selalunya surilah orang pertama yg dapat tgk gambar cheese kek dia tu sblm dia upload lam blog dia (*yg kemudiannya di 'upload' plk lam perot dia.huhuhu..jeles..)..tapi takat tengok gmbr jea laa..Elok tiap kali dia siap buat cheese kek jea.. trett..treett.. mms suri akan tertayang gambor cheese cake dia yang berbagai pose tu.  Bakar darah betul!!  *tie.. bila nak hntr cheese kek kat Langat nihh???

Okehh... back to the real story tadi...

In short... macadamia cheese cake dari cafe Delicious tadi tu memang mabeles gilerss laa... (*tgk la pulak price tag nye.. 3 potong cenggitu leh beli sebijik cheese kek kat Secret Recipe..huhuhu..)


chocolate brownie dgn eskem...
Melting chocolate brownie (*nama sebnrnya suri x ingat..ni main bubuh jek nama dia..heheheh)  ni mula2 tgk kek dia masa display cam bese2 je.. tak happening langsung.  Disebabkan hafiz nak kek coklat dan pilihan kek coklat tak byk..so, suri main pilih jek sepotong kek coklat 4 segi yg nampak keras dan very ordinary gitu...

Sekali bila oder tu sampai jek kat meja... kek coklat tu telah di panaskan (*guna microwave la kot..) sampai coklat coating dia cair meleleh-leleh..pastu kat atas kek tu diorg letak eskem vanilla satu scoop... barulah happening...

Bla tengok je kek tu sampai...hafiz tersenyum lebar sebab dia bukan saja dapat kek tapi dapat eskem jugak!!  Fuhhh... oder satu dapat 2 bende paberet dia.. mau tak menyengih sampai tinge... hehehe..


Emmm...cidap..
tgk dia demo mkn kek nihh... meleleh air liur.


mmm....seyes cidap..


mee apa ye?  mee kari kot...
nasi apa ye?...lupalah..
rasanya cam nama indonesian sikit..

Ikut tastebud suri la... makanan selain western dan bakeries kat cafe ni... rasanya biasa2 jea.. taklah sedap dan mabeles sangat.  Oklah..cenggitu jeaa... (*harganya pun maakkkk aiiihh... boleh merabakkan poket suor..)

Tapi kalau korang peminat pasta, pastries dan bakeries.. sinilah tempatnya korang boleh mengoder apa saja yg terlintas kat otak utk dihantar ke tekak.. hehehe..

shitake mushroom goreng..

Cendawan shitake goreng dicicah ngan mayonis tu memang sedap laa... rasa cam makan cekodok bawang cicah sambal sardin gitu.. hahaha.. cuma yg ni lagi sedap la kan.. harga pun boleh pitam dibuatnya.

Apapun, tengkiu la berbanyak ye kepada Acu cum 'pari2 baik ati' cum 'pengetua rumah welfare' (*muhahahaha..sure lps ni suri kena libas ngan sms membunuh dari dia!!) atas kesudian membanjer suri and the geng makan kat cafe Delicious nihh...

Next time moh ke Menara KL kita??  Leh makan2, tengok2 KL sambil berpusing2 di atas awan... aahhhh.....mmmmmmm.......










9 comments:

mr.curly said...

hahaha..teselit gak sweetie cheese den..ha po laie tgu, kasi oder maa..hikhik

DuniaSangSuri said...

memang nk oder dh nihh... tunggu tabung Alisha penuh dulu... hehehe..

CathJ said...

aduh Suri... sedappppp.... aku nak lah kek coklat tuuuuuu....... nanti nak cari ni.. nyum!

Puanbee2 said...

hehe wasalam singgah menjawab ni , blog suri ok tk de widget merapu sangat cuma entri dalam page depan tk perlu banyak sangat blog susah nk di load ler...elok dalam 4 ke bawah je

bee bukan budak IT pun bee Ada spm je bosan duduk rumah biasalah sbb dah biasa kerja kan ..

DuniaSangSuri said...

jom cathj..banjer suri yekk.. heheh

DuniaSangSuri said...

tq puan bee... mmg suka letak gambar... hehehe.. ada cara tak nak kasi laju sikit tanpa mengurangkan gmbr2?? hehehe..

DuniaSangSuri said...

tq puan bee... mmg suka letak gambar... hehehe.. ada cara tak nak kasi laju sikit tanpa mengurangkan gmbr2?? hehehe..

LilyGrynn said...

Suri, ni Delicious kat Duo Residency tu ke? Kalau betul ler, dah dekat no ngan opis kita tau. Kita rajin gak gi sini (bos belanja yek) dan restoran jepun kat sebelah tu. Tak sangka, rupanya kita berdua ada gak persamaannya. Kita memang suka giler tahap gaban cheese cake ni tau. Kalau dapat cheesecake, jgn haraplah nak share ngan orang lain. Sori ler!

DuniaSangSuri said...

entahlah lily.. tak pasan plk Delicious ni kat situ ke tak. tapi dia kat tepi jln jek dari jln cheras menghala ke simpang Ampang park tu (apa nama jln x tau yek..hahaha.. nk kna guna GPS gak ni...)
tak pasan jgk ada ke restoren jepun kat situ..sbb suri mg tak geng ngan makanan jepun ni.. nak telan pn susah.. tekak mcm xleh tima...huhuhu..

suri ni mmg berhantu ngan cheese kek dn pizza..tiap2 hari mkn bende 2 tu pn xpe.. hahaha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...