banner

gila

Saturday, July 9, 2011

Aktivitiku Di Rumah

Tadi gi BW ke blog puan bee dot com  terbaca N3 dia tentang blog mak dara vouge tengah buat segmen mengenai aktiviti dirumah.. 

Teringin lak la suri nak join... ni first time ni join aktiviti lam blog sesapa pon nihhh... eeeiiii... terujanya aii.... (*senyum kambing sampai tinge..... hehehehe..)

Almaklumlah seme orang Lembah Klang terhimpit dan terkurung dirumah kerana demonstrasi BERSIH yang tak berapa bersih tu..  huhuhu...

Meh kita tempek banner makdara yang sangatlah stylo nihh... (*sambil menjeling jeles sebab sampai sekarang suri tak tau nak buat banner camne... huhuhuhu...togel jek blog suri ni xde banner sendiri..huh!! )

Ada orang tu... ada banner sampai 3-4...  (*sambil jeling kat bee... peace bee..peace..hehehe..)


Bicara Mak Dara 


Ok dah tepek dah banner tu... lagi??... sambung citer...

Memandangkan hari ni dok umah semedang... anak2 suri pon dah naik membosan dah...

Kebetulan pulak bapaknye xde kat rumah.. outstation.  Kot ada kat rumah mau gak suri gagah ajak gak dia keluar gi memana..(*biaq pilah jem ponn... ada aku kesah??? janji dpt naik keter dan yang penting bukan suri sendiri yang drive... hehehehe..)

Tengah2 melangu dok membusan tuhh.. tetiba hujan turun ngan lebatnya... husiishh .. tido best nihh..

Tapi anak2 suri xmo tido... diorang nak main hujan!!!

Suri kata takleh main hujan... takut petir.. kang hangus pulak kena panah petir kat luar tu... tapi lepas hujan ni kalau nak main air.. suri kata ..boleh....

Haaaa... BOLEH???  bebudak tu apa lagi??  suka ya amat ler....!!



weeeeee....
merempit dlm lecak!!!

Abang hafiz apa lagi...dpt peluang baeeekkk cenggitu... dia tak lepas punya nak tunjuk skill dia bergelut ngan segala keturunan pacat dan lintah kat dalam lopak tu... (*eeeiiiii.....!!!)


bestnye mami!!!
mami meh la join sekaki....!!
Kekiranya.. kita ni terkurung kat rumah kerana kempen BERSIH yang berlangsung kat KL nihh... tapi anak2 suri ni tengah buat aktiviti tak bersih la yea.. yakni main KOTOR ngan selut dan lumpur... bebudak kampung ler katakan.... hehehehe..


abang akim main selut ngan cangkul...
dia segan nak berkubang sama ngan adiknya.. hehehe..
Abang Hakim sekadar berpuas hati dengan bermain cangkul dan kekononnya berkebun.. padahal dalam hati dia tu nak jea dia berkubang sama ngan si afiz tu... alaaa bang... memalu pulak yea.... hehehehe..

Kerana demonstrasi BERSIH... suri kena la pulak memBERSIHkan baju2 anak2 suri yang dah berselut dan berlumpur tu bagai nak rak tu... huhuhu... parah...

Okaylah... tu jea la aktiviti suri dan askar2 suri arini.... korang kalau nak join segmen makdara pun bolehlah join sekaki kat sini!!


okay... Meh kita join ramai2 !!  hehehe...




.

5 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhhhhh terima kasih suri kerana sudi join segmen mak ni.. wahhhh tengaok anak2 suri main hujan terus mak teringat pengalaman mak masa budak budak .. main hujan siap dengan bersabun dan bershampoooo lagi hahahaha.. mmg best kan jd budak2 tak banyak yg perlu kita pikirkan.. kalau boleh nak balik ke zaman budak2 hehe..

DuniaSangSuri said...

hahaha.. seyes cepat makdara gi terjah blog suri nihh... baru jek post kat blog makdara terus kena terjah pepagi buta jam 3 pagi cenggini..

gigih makdara ni yea... best!!

kot makdara nak balik zaman bebudak dulu.. abis tu blog makdara tu nak panggil apa?? blog anakdara kot... hihihi... (sure ramai follower kan makdara kan.kan..kan..)

puanbee said...

amboi jeling2 banner bee hahah ambik lah satu dua tiga ... uit header senang je nk buat bukan susah pun tempek2 je

CathJ said...

amboi... anak Suri pun buat demo ke... demo waktu hujan hihihihi...

DuniaSangSuri said...

bee : ahahah... ayat bakar darah si bee tu... header tu dia kata senang nak buat??? haaa??? suri ni nak link mengelink pn payah...nk mimpi buat header?? cer bee buat...buat tuk suri satu.. hehehehe... ngeeehhh..

cathj : hahaha.. tulah cathj... diorg tu pantang 'pemerintah' bg muka.. sokmo nak berdemo... hahahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...