banner

gila

Monday, July 11, 2011

Cinta Facebook !!

 Ahad lepas suri dan family pergi ke satu majlis kahwin...

Suri ni bukanlah suka benau nak pi majlis2 kenduri kendara orang nih..

Tapi memandangkan mak pengantin ni kawan rapat suri... maka dengan rela hatinya suri mengangkut askar2 suri tu ke majlis 'Sambut Menantu' yang diadakan dengan begitu gilang gemilangnya...

Dan majlis perkahwinan itu adalah bukti CINTA FACEBOOK  !!

Pengantin (anak lelaki kak bariah kawan suri tu..) berkenalan dengan isterinya hanya menerusi facebook... hebat kan...

Hebat jugak penangan cinta muka buku ni yea.... 

Termetrai akhirnya cinta cyber mereka... Hebat...  Hebat...

Itu takpelah... bujang sama dara...

Mereka masih solo dan molo.. punya hak untuk memilih dan dipilih...

Yang tak berapa bestnya... ramai yang sudah berpunya tapi masih mahu mencuba gelora CINTA FACEBOOK ... akhirnya ramai yang bercerai berai hanya kerana FB... (*manusia memang suka nauu carik penyakit..)

Ramai yang kantoi hanya kerana FB...

Ramai yang cuba menghidupkan kembali memori yang telah lama berkubur dengan FB... (*alamak.. kes dah lama.. dah patut buang kes dah ni...time tu blm berkedut lagi.. skrg ni dah berkedut 1000... nak kena seterika dulu kedut2 tu baru ok... )

Ramai cuba menghangatkan kembali api cinta lama yang terpadam sekurun yang lepas dengan FB...

Ramai yang cuba mencari 'soul mate' dan segala jenis mate dalam FB... mulanya sekadar mencari teman meluahkan gundah dan gulana... akhirnya...hanyut di'gulai' disana dan disini...

Tak kurang jugak ramai yang pada mulanya sekadar 'mencuba saham' sahaja... tapi akhirnya.. hanyut dalam gelora cinta FB...

Ada jugak yang lemas dan hanyut dengan pujian2 gambar2 yang dipaparkan dalam FB  (*ellehhhh... entah2 gambar2 tu dah super impose... tak pun ntah gambar dari zaman mana ntah dia pi tepek...huhuhu..)

Persoalannya... wajarkah kita menggunakan FB sebagai medium untuk berlaku curang??

Wajarkah jugak andai ada yang menggunakan FB untuk menyakiti pihak lain??

Ada kes... si isteri ke2 sengaja menayang2kan segala harta pemberian sang suami sekadar untuk menyakitkan hati si isteri pertama.... (*udohler ko rembat laki dia.. ko pi sakitkan ati dia wat pe?? tak ingat akhirat nihh... huhuhu.. dush sekali kat pompuan2 cenggini..)

Ada gak kes... cenggini...


Harian Metro semalam..
haruuuu.....

Terlalu banyak kes tentang kecurangan FB yang berlaku dewasa ini....

Rata2nya hanyut dan terleka hingga tak sedar diri sampai koma hanya kerana FB...

Suri percaya korang pun mesti la pernah mengalami sendiri atau ada pengalaman menyaksikan orang lain terlibat dan terbabit dalam gelora CINTA FACEBOOK ni...


Apa kata korang share citer tu kat sini... cer citer..cer citer... (* hehehe... mood Kiah Sentil Jaja kain...)


# Nota kaki  :  sib baik laki suri tu x pandai ber FB... hahaha.. kot tgk friendlist dia... suri sorang jek kwn dia... hahaha... kes orang ngeri nak add dia... hahahaha... hahahaha....(*kes buta IT pun iye gak...hahahha...adooiii... jgn sekeh pala laa... tak baik tau..huhuhu...)


.

5 comments:

Puanbee2 said...

haha masing2 hanyut tu je , kitaorg laki bini ada fb tp jarang borak2 sgt .. malas nk kenal lagi2 lelaki , dan dia pulak ..tk boleh layan perempuan sgt tk suka .. hehe

DuniaSangSuri said...

hahaha... ingat baru nk add bee dlm fb suri... hampeeess... ngeehhh..

Pyka Rahmat said...

cinta facebook sangatlah macam eeee takkan takboleh fikir? haha

CathJ said...

waduhhh... itu yg kurang sedap ngan FB ni... kalau bab boleh mencerai berai kan... tapi bab syok nak tengok...bab bini2 show off brg2 hahahhahaha..

kan bagus guna FB utk niaga.... lagi baikkk.... hihihihi...

DuniaSangSuri said...

Pyka : betul..betul..betul... hehehe.. pyka..cinta itu membutakan...huhuhu..

Cathj : hahaha.. betul tu cathj..msg2 nak show off sapa punya batu cincin lagi besar!! hahaha... (*ada aku kesah??)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...