banner

gila

Tuesday, June 14, 2011

Masalah besar!!!

Muka tension!!


Ada satu hari tu... Hafiz balik agak lambat dari tadika dia (hafiz balik naik van 'Tok Ki'...bukan penyanyi tu ye... 'Tok Ki' ni panggilan manja budak2 ni kat drebar van yg rupa ala-ala Osama bin Laden tu... hehehehe)

Suri ni pun, terjengah2 la kat luar rumah tu dok memerhati kenapalah agaknya lambat pulak si hafiz ni balik??  Pastu, tetiba suri dengor ada suara cam org nangis... aikk?? takkan sensiang ni 'makhluk' tu pulak buat appearance?? overtime kaa???  Hati dah cuak dah.... nak tengok..tak berani pulak nak kuar rumah ni. 

So, nak tak nak suri dok la terjengah2 dari celah2 sliding door dan tingkap nak gak tengok gerangan sapakah yg menangis hiba tu...



Melayan hati nan berduka..huaaa..huaa...

Laaa... rupanya Hafiz dah balik rumah la..tapi mogok tak nak masuk dalam rumah.  Puas pujuk..xmau jugak masuk dalam rumah..sanggup berpanas kat luar rumah sebab hati dia tengah panas menggelegak..

Alasannya, dia bergaduh ngan kawan dia dalam van tadi... kawan dia tak nak 'kawan' dengan dia lagi katanya... hhhuuiisshhh... bagi Hafiz ini merupakan masalah terbesar pernah dihadapi sepanjang hidup dia 5 tahun lebih dalam dunia nii!!!!  (*Alaaaa afiz... lek larr... Gaddafi tu satu dunia tak nak kawan ngan dia.. dia okey jeaa... hehehehe...)

Puas suri memujuk suh dia masuk umah... afiz terus merajuk x mau masuk umah.. siap nangis2 sedih sangat ngan kawan dia tu... Akhirnya, bila suri pujuk dia.. cakap nak goreng telor ayam dan bagi dia makan nasik ngan kicap jea... eehhh... laju pulak dia masuk umah.. (*sebenarnya, perut dia dah lapar giler sebab lama sgt majuk kat luar rumah tu.. dapat lak dengar mami dia ni nak masak lauk peberet dia.. laju jelah carik pinggan... hahahahaha...)

Senang jea rupanya nak pujuk afiz..xyah janji nak banje kat KFC ker..McD ke...pizza ke... telor goreng ngan kicap je dah kawtimm... hiikkkss...

(*Lepas masuk je dalam rumah tadi terus carik sejadah.. gi semayang...nak doa mintak esok kawan dia tu nak kawan ngan dia semula dan untuk tenangkan hati katanya.. aminnnn... hehehehe... bagusss anak mami... ngeehhh..)

7 comments:

puanbee said...

oo peberet dia telur dgn kicap je erk .. sama anak2 bee kenapa budak2 la nih suka kicap erk ? pelik haaa

DuniaSangSuri said...

itu tandanya mak dia tak pandai masak bee... hehehe.. diorg lagi rela makan kicap jea dari makan masakan kita..huhuhuhu...

Puanbee2 said...

huhu betul jugak kenapa tk terfikir sebelum nih hehe

aboyandnick said...

kami ingin meminta jasa baik pihak anda untuk menolong kami mempromosikan blog kami ini... kami memerlukan lebih 200 org follower untuk komersialkan blog ini. kami juga dalam pembikinan program masakan dan kami akan muatkan juga dalam blog ini. jadi kami ingin sekali berkongsi bersama kawan2 bloger yang lain.. jasa anda amat kami hargai. dan insyaallah kami juga akan membantu mempromosikan blog anda juga... terima kasih....
http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/

uLan said...

haha banyak yang nak kene jawab kat entry nie...

1) impian jadi jutawan boleh jadi kenyataan.. dari 40sen jadi 4juta... haha

2) bukan satu kontena je... kita jadi raja terubuk masin dan kek lapis di Malaysia nih.. haha

3) uLAn suka entry suri... watlah entry tiap hari...... pelisssss :-)

DuniaSangSuri said...

hampagas betul si Ulan nihh... ada dia komen ttg tu din3 nih... hehehehe.. salah bilik ni ulan...hehehe..

DuniaSangSuri said...

aboyandnick...

alamak dikk... kak suri pon baru ada 30 poloh orang jek follower. huhuhu.. rasa cam mimpi jea kalau dpt cecah 200 org tue... ni yang rasa nak tido jek ni... nak mimpi best2.. mimpi dpt follower ribu raban pastu cash out cheque nuffnang pon ribu raban gak... *ehh.. mimpi berangan lagik nih...huhuhu...waaaaa!!!-meraung tak hengat dunia...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...