banner

gila

Friday, June 10, 2011

Melampau!!! Tak boleh tahan..!!

Melampau betul!!!  Tak boleh tahan !!!

Macamana korang boleh tahan yea??!!  Takkan hari-hari nak kena hidup cam ni???!

Macam mana nak hidup kalau hari2 stress gilers camni??  Arrrggghhhh.........

Tak kira pagi ke petang ker.. kadang2 sampai nak lewat senja baru reda sikit...



jam 11 pagi pun beratur cam semut..
semut pn jln lg laju!!??@#!^%

Beginilah keadaan Hulu Langat sekarang ni... jem tak kira masa... SANGAT TERUK!!!  Masalahnya... jem tak kira masa!!  Pukul 6.15 pagi dah start jem!!  Gilosss...

Keadaan 'macet' ni sangat teruk kebelakangan ini.  Kenapa ye??  Kedamaian kampungku nan 'kucingtaik' (kucintai..hehehe..) tercemar sudah.... huhuhu... tak seperti waktu suri berhijrah kesini 11 tahun lepas... time tu.. kot berdangdut @ goyang gerudi di tengah jalan pun boleh....  hahahaha...


Petang pun jem jugak!!

Macam mana ye korang boleh hari2 pergi dan balik kerja jem cenggini??  Kalau surilah.. mau jadi gila meroyan...  Sib baiklah suri tak kerja..duk rumah.  Kot tak... mesti suri dah lama check in kat 'hotel' Tanjung Rambutan tu... huhuhu...

Sib baik jugak, suami suri pun bukan bekerja makan gaji..so.. dia pun tak perlu melalui keadaan jem begitu hari2.... kadang2 je.  Kot tidak..sure hari2 dia leh transform jadi 'hulk' pi alihkan keta2 tu seme... (version slim punya hulk yea... *adusss...jgn sekeh kepala la bang...tak baik tau..byr zakat nihh.. ehh..lupa..u ye yang bayarkan zakat tuk ai..??? hehehehe... sekehlah..sekeh... adooii..*&%#@!)


wooii lori..pi tepi laa...

Kadang-kadang.. keadaan jem tu disebabkan kehadiran lori2 yang mengangkut tanah dan pasir dari kawasan sungai dan bukit2 di daerah Hulu Langat ni...  Entahlah... tak diketahui samada diorang tu beroperasi secara 'legal' ke idak...



jam 7.30 pagi..
jem teruk tiap2 pagi menghala keluar @ masuk Hulu Langat..
mano nak pooiieee korang ni haaa???


Suri harap2 keadaan cenggini akan 'improved' lambat laun hendak nye (*tapi tengok gaya... mcm xde harapan je nak improve..huhuhuhu...)  kalau tak... mau ramai yang jadi stress giler duk kat Hulu Langat nihh...

#  Nota kaki  : oh ya... korang jangan la nak gatal2 datang sini pada hujung2 minggu terutama masa cuti sekolah yea.. semata-mata nak berpiknik konon.  Jem akan bermula dari pukul 3 petang sampai lewat senja  waktu korang nak keluar dari Hulu Langat ni nanti... time tu..korang piknik la sangat lam kete korang tu..huhuhu.

7 comments:

Puanbee2 said...

bee nk hantar ank pergi sekolah pun inilah ragamnya .. sabor suri

DuniaSangSuri said...

bila memikiorkan psl jem yg mmg terok giler kat langat dan KL secara amnya... maka terpujuklah hati yg memberontak kerana tidak sempat berkarier..yakni kerja makan gaji (*mkn hati gak..hehehe).

member2 yg bekerja sure jeles tgk kita merendek kat katil time diorg beratur kat tol dan traffic light.. hahaha..

CathJ said...

aku sebelum berenti kerja pun kena lalui semua ni.. 2 kali aku miscarriage.. time pregnant ke 3 kalinya, aku berenti kerja terus.. memang giler lah traffic jam kat mana2 skrg..

DuniaSangSuri said...

tulah psl.. mana2 pn jem terok. dulu langat ni taklah jem teruk sgt cenggitu.. skrg ni worst!!

cath pon homemaker jugak yek.. leh la join Kelab Suri Rumah Sedunia yg diasaskan oleh puanbee2 tuh.. hehehe.. kita lantik dia jd president yek...

lagenda said...

Mmg tak bley tahan woo klu mcm ni. Sbb tu mak duduk ceruk kampungjer..jauh sket dr jem2 gini!

Hahahahaha..selamat aku!

DuniaSangSuri said...

suri ni dok kt kampung ler nihh... dok ulu lagik!! hulu langat..hehehe.. tp still jem gak..tensen..

LilyGrynn said...

Oh, mak datuk! Teruknya jem... (alahai, macamlah tak biasa dgn jem kat KL ni)Hulu Langat ni bukan kawasan acik tau tapikan pernah sekali acik teringin nak main piknik2 ngan anak dan suami tetiba sangkut lam jem. Acik terus u-turn balik rumah and bantai tidur anak-beranak. He3.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...