banner

gila

Wednesday, June 8, 2011

Syabas "SYABAS" !!!

Syabas in action..

Korang tau tak kalau paip air kat luar rumah korang pecah korang boleh suh Syabas betulkan secara percuma jee??  (*paip yang pecah tu mestilah SEBELUM sampai kat meter korang tu... kot paip pecah tu dah selepas meter umah korang ... harap bayor jelah bil air yang melambak tu ye...)


malas nak kuar umah...
amik gambar dari dalam umah jek..hikkss.

Actually dah 2 kali paip depan umah suri ni pecah.. dah 2 kali gaklah Syabas ni datang membetulkan paip yang pecah tu secara 'free of charge'.  Sungguh efficient kerja diorang.  Korang call je nombor 1-800-88-5252 (*ni bukan nombor pizza hut yeeaa... diorg takkan hantar pizza kat korangg... jangan berangan....) dan buat report pasal paip pecah tu... dalam masa tak sampai sejam diorang akan call balik dan terus tanya lokasi sebenar kebocoran tu dan lepas tu diorang akan sampai untuk memperbaiki kerosakan tu.

Selalulnya tak sampai sehari pun dari masa korang buat laporan, Syabas akan terus datang dan baiki... very..very.. efficient!!  Cam semut yang sangat rajin mereka itu... (*yelah.. every minutes counts.  Kot diorang lambat cam siput sedut.. lagi banyaklah air yang terbazir keluar ye tak??)

ramai mandur dari pekerja yeeaa??


Even kalau paip pecah tu merosakkan jalan kat rumah korang pun..Syabas akan mengambil tanggungjawap untuk memperbaiki jalan yang rosak kerana kebocoran paip tu.. (*tapi pastikanlah jalan tu rosak sebab paip yang bocor tu dan bukannya sebab korang bawak treler 40 tayar yang bosar godang dok jalan ulang alik depan umah korang yeaa... kalau itulah penyebabnya..sendri tanggung!!)

So, kesimpulannya..kalau korang ada ternampak mana2 paip yang bocor kat area umah korang..janganlah segan2 nak mengadu kat Syabas sebab diorang akan datang baiki free jea.  Lagipun, membazir (*air) itu kerja SYAITANNNN...

4 comments:

Puanbee2 said...

ye lah suri lambt diorang dtg nanti membazir rugi syarikat hehee

DuniaSangSuri said...

best kalau org gomen leh kija camtu... berehhh... hikkkss..

CathJ said...

apa2 punnn... besar nya halaman rumah... ah-hemmm... (ke situ pulak yer?? ;-p)

DuniaSangSuri said...

hahaha.. cathJ nihhh.. kesitu plk yg dia pi tgk.. dok kampung bolehlah laman besau2.. kot dok tgh bandar??? jgn hrp ler... huhuhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...