banner

gila

Monday, June 6, 2011

Ustaz Amirul..

Allahuakbar!!... alhamdulillah.
sejuk perut ibu mengandung.. :)

Inilah Ustaz Amirul ... bkn siri drama tv tu tau.. itu tak real.. tapi yg ni, real punya Ustaz Amirul..  ustaz Amirul Hafiz (*bukan   memang nama sebenar...hahaha..*)  Hafiz dah start belajar solat kat tadika dia.. so.. bila dia tgk sesiapa (samaada suri @ ayah dia @ abg akim dia @pun sesekali bila nenek dia dtg kat rumah suri) nak solat.. dia pn akan sama2 sibuk nak bersolat jugak..kadang2..whenever dia susah hati pun..dia akan amik sejadah dan solat jugak.. hehehe... (*baguss anak mami...)




kusyuk sungguh...
 Sejak Hafiz belajar di tadika Ukir Bestari ni..walaupun baru 5 bulan je.. byk benda yg dia dapat belajar.  Kira2nya Hafiz ni start from zero gaklah (al-maklumlah..dia dulu belajar kat tadika Kemas jek.. pastu.. maknye ni.. mmglah pemalas sgt nak mengajar anak... suri ni bkn jenis sabar melayan budak..nak baran jea..hahaha.. kang dari nak mengajar..jadi kes dera lak.. naya..)

Dari x kenal ABC kini dia dah boleh mula mengeja dan membaca. Paling dia suka ialah membaca buku english Lady Bird dia tu la.. habis semua orang yg ada kat dalam rumah ni.. termasuk tetamu2 yang datang.. dia akan tunjukkan skill dia membaca buku Lady Bird tu... hehehe... (*anak sapppaaa la tuhh.. hehehe)  Tadah jelah tinga korang mendengar dia membaca yeaa... " Peter and Jane..bla..bla..bla.."



duduk antara 2 sujud ke tu??
apsal cam lain jeaa...?

Dulu, Hafiz cuma kenal nombor 1-9 je (sebab itu je yg ada kat remote Astro tu... mudah utk dia click channel tu..click channel ni.. yg paling dia tau.. channel 611.. skrg ni dah suri block kan pun .. padan muka.. hahaha..)  sekarang ni Hafiz dah tau sampai puluh2.. ratus2 blm sampai lagi yea... belum khatam.. hehehe...

Hobi dia sekarang ialah buat soalan matematik campur dan tolak.  Habis segala kertas dan buku dia conteng.. dia akan mintak samaada suri @ abg akim nya utk buatkan dia soalan2 matematik.. pastu dia akan jawap semua soalan2 tu.. hehehe.. bakal accountantkah dia?? kachiiiinnggg....


Moga-moga segala apa ilmu yang bermanfaat yang dapat dia pelajari kat sekolah dia tu, akan dia gunakan dan amalkan sepanjang hayat dia.  Amiiinnn... (*korang pn tadahlah tangan..aminkan sekali ye..) 

4 comments:

Puanbee2 said...

suri sama lah kita agak baran nk2 time bee migrain huhu cam ne nk buang baran ni erk ...

DuniaSangSuri said...

baran xleh ilang..tp nk ilangkan migrain suri ada caranya..hehehe..(*nk bisnes la ni...hehehe..)

LilyGrynn said...

Duduk antara dua sujud tu...mmg cam gitu ek? He3

DuniaSangSuri said...

pesen baru tu lily... pesen bdk baru belajar.. hahahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...