banner

gila

Sunday, January 13, 2013

Sembang Sangsuri... blogging = fening!!



Actually...
Suri ni dah lbh 2 thn dah ada blog...
tapi more than a year gak suri tak kemas *hapdet* blog ni sampai sawang dia dah naik berkerawang bak awan larat yang ditenun dgn penuh kasih dan sayang... #aheemmmm.....

So, skrg ni kembali bertatih untuk kembali ber blog....
rasanya mcm2 dah lupa...
seme dah tak reti...
seme dah berubah..
seme setting dah lari...
cara nak komen..
cara nak balas komen...
cara nak tulis new post...
nak edit..
nak attach gambau...
seme dah x reti dan dah x ingat macamana nak buat!!!
tensi tau...tensi!!

itu belum lagi citer cara nak buat banner...
#sambil jeling tajam2 kat banner mereka2 yg santeekkk cam rasa nak simbah cat merah bak along x dpt kutip utang...  ;p

Cara2 nak tukar template...
# konon nk la tukar baju sbb bju dulu tu dah lama nauu guna...dah hapak! penyudahnya...hambiklah ko template yg ntah pape ni yek... puas dah godek... susah nau nk dpt yg berkenan dihati... x reti sebnrnya nk gode2 dia jd cantik... huhuhu..

haaa.... kang citer pasal layout kang... lagi menangis tau!!!
ntah mana nk letak sidebar la...
bar tu la... bar ni la.... bab* #tuuuttt betul laa...
#eh! ada censorship board la dlm blog nih... ;p

even sekarang pun nak menaip cam ayam patuk beras....
seketul..seketul...
punyalah dah hilang skill...huhuhu..

Ingatkan...
bila kembali berblog ni dptlah menghilangkan ketensionan bergaduh hari2 ngan si Alisha dan abg Hafiz tu...
rupanye lagi menambah tension sbb byk nau yang dah berubah...

ingatkan bolehlah nak hapdet blog hari2...
dpt blog hopping sesedap rasa...
komen sana..komen sinun...
tinggal jejak sana...sini...situ... sinun...
tapi..........................................
isk..isk..isk...
nak post 1 n3 pon mcm nak buat kek 3 tingkat ...
punyalah susah!!!

Ada jea masalah bak tsunami melanda...
kang xleh attach gambau laa...
kjap kang gambau dah attach ilang ntah kemana pulak...
wooiihhh...
pendek kata pendek napas la melayan blog ni!!

Sib baik selain suri ada "good girl" = googel...pakar rujuk ke2 utama...
suri jugak ada pakar rujuk ttg internet dan segala bagai permasalahan dunia... ni pakar rujuk utama

kot2 suri ada jea msalah... suri x mcm kebanyakan org...
diorg akan rujuk pd "good girl" @ googel tu dulu...
tapi suri lain...
suri akan tanya terus pada GOOD GIRL suri merangkap sifu segala sifu...
iaitu puan Yatie Ali wife kesayangan En.Khairul !!! hahahaha...
kan tie..kan....kan..kan...

byk soklan soklan bodoh suri dia la yg tolong jawap...
agaknya dlm ati dia mesti kata....
'apsal la bengap sangat si suri nih... soklan cam bdk pra tadika tu pn dia leh confused... camana la aku leh ada kwn cam dia ni yek... merendahkan martabat pemikiran aku betul la... huhuhuhu..'

okaylah..
suri admit...
walaupun suri ada background IT...
tp dunia IT ni bergerak terlalu pantas...
which is suri ni slow cam sloath...
#ingat nk attach gmbar sloath tp blogger suri ni buat hal pulak!!! aaarrrggg... tensi!!

eh... korang tau tak sloath tu mcm mana ruper dia???
haaa....!
gi jumpa good girl korang dan tanya kat dia naaa...
kot suri tanya sifu suri tu camna rupe sloath...
sure dia suh suri amik cermin jek...
terus leh tgk sapa lebih menyerupai si sloath tu...
huhuhu... kijam..kijam....

okaylah...
penat dah membebel..
maklumlah menaip cam siput sedut tertelan tayar lori nih...

so...
till next time yea...
doakan suri tabah menghadapi kerenah blog ni...
dan moga2 si yatie tu pn tabah menghadapi soklan2 bengong dari suri ni...
bye... take care...









2 comments:

Aei Amrun said...

lame dah gak berbelog ek..sy pon lebih kurang la..pastu jalan2 blog org...letak gadget tu ini..erm..boleh la skit2...tp tak secanggih blog budak2 skrg..mmg advance..
http://aeidahlatiff.blogspot.com

Yati said...

as salam.

mula2 nak cakap.....hahahahhahaahahahahahbahaha......

pastu nak cakap......huhuhuhuhuhuhuhuu

kemudian nak cakap....kah kah kah kah kah kah kah.
..

indah khabar dari rupa pasal si yati tu kak......budak tu bukan pandai mana pun....pandai kelentong je tuu...

tapi kan..

sangat2 hargai dan berterima kasih....
x de masalah pun kak..gembira dan terharu. ...handphone saya sentiasa bersedia menerima sms or call or miss call dari akak....hehehhehehhhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...