banner

gila

Thursday, January 10, 2013

Seriau Sangsuri... Kisah benar Cicakman.

 
 
Setiap Rabu tak leh cakap kan?...
okay...okay...
bukan cakap...
ye...ye...
Hari Rabu takleh tulis pape sebab wordless kann...
 
So...
hari ni dah boleh dah nak membebel psl gambar wordless tu...
 
Kisahnya begini....
laki suri..
si sang sura tu mmg secara natural dan genetiknya memang ada talent sebagai peronda malam aka pak guard tak bergaji...
Dia tu suka nauuu tidur lambat...
kadang2 x tido langsung...
kalau mlm dia x tido...
sure pagi esok tu dia qada' la tido dia tu...
 
Sib bek dia kerja sendiri...
kot dia kerja ngan orang dah lama dah bos baling dia kuor pejabat... huhuhu..
 
Tetiap malam dia akan jadi masterchef la...
kejap kang buat kopi...
amik sikut kering...cicah dan telan...
 
Kadang2 kalau rajin dia akan buat maggi laa..
buat roti sapu kaya la...
haa!!! ingat lagi citer lawak dia makan roti kaya 'penipu' tetengah mlm buta tu???
kot tak ingat... boleh ulangkaji kat sini
 
So...
seperti biasa...
ada malam tu..
si sang sura ni buat nescafe panas dan diulam dgn biskut kering pak jacob...
 
 
 
 
sedappp....  :p
 
 
 
 
dan....
seperti biasa jugak...
dia takkan mengemaskan hasil tinggalan sejarah dia tiap kali dia mkan2 dan minum2 tu...
 
 
Entah mcm mana...
mungkin dok teruja dgn keharuman nescafe yg memikat selera tu...
maka seekor cicak yang rasa dia ada kebolehan terjun tiruk bak pandalela rinong...
telah mencuba bakat terjunan dia dengan terjun kedalam cawan yg ditinggalkan sang sura tu...
gedebushhh....
 
 
 
cicak berbakat...
mungkinkah ini kisah benar Cicakman??
 
 
 
huhuhuhu...
sib baik air tu dah sejuk...
kot panas...
mau jadi cicak celor nescafe...

 
Seperti biasa...
tetiap pagi surilah yang kena kemaskan segala tinggalan sejarah dia tu...
 
Sekali!!!
bila suri nak angkat jea mug tu!!!
 
Makkk!!!!
cicak!!!
tolong!!!
weiii  !!! geli weiiii....
huissshhh... geli sesangat!!
sib baik tak terlepas mug nescafe tu... huhuhu
 
Seriauuu weeeiiii....
mau tak seriau???
kot la terminum....
tak ke geli??
udahlah suri ni paling penakut ngan cicak...
baik lagi jumpa gajah ke...
buaya ke... sebab binatang2 tu kita takut... bukan geli...
#faham tak permainan dia kat situ??
 
cuba korang tgk muka cicak dlm cawan tu...
nampak tak???
hoooiisshhh.... SUPER GELI siootttt!!!
huhuhuhu... nangis...
 



alolololo...
eeiiiii.. geli!!!

Sib baik masa kejadian ni abg hakim ada kat rumah...
dia la jd superhero yg tolong buangkan cicak dlm mug tu...
kot tak???
nasib ko la cicak terendam kat situ sampai petang hingga laki suri tu balik kerja....
huhuhuhu....

Lepas ni...
sumpah tak mo dah minum air yg terdedah kat mana2...
manalah tau kot2 nnt terkena badi si CICAKMAN tu... huhuhuhu..






3 comments:

insanu ismail said...

eeiii...geli..pnh gak cicak tu msuk dlm cwn2 k0pi or mil0 husb..trus buang t0ng smpah..eeii...xsgup tgk

Yati said...

apa rasa kak air cicakman? hehehehe......

moral of the story....bancuh air terus minum....

Yati said...

apa rasa air cicakman kak? hehehe

pesal blog akak susah nak tinggal komen? huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...